Welcome all to my site **dolalove**

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

كل الجديد هتلاقيه معانا فى المنتدى ده بس سجل و شوف مع تحياتى عادل

اتمنى لكم قضاء وقت ممتع معنا vip_adel_reda@yahoo.com

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري

    avatar
    soly
    مشــــــــــــــــرف
    مشــــــــــــــــرف


    عدد الرسائل : 2
    العمر : 40
    محل الاقامة : cairo
    جنسيتي : اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري Egypt110
    الترفيه : اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري Travel10
    الشــهــرة : 5
    نقاط : 16362
    تاريخ التسجيل : 16/06/2009

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري Empty اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري

    مُساهمة من طرف soly الخميس يونيو 25, 2009 12:08 am

    بس دي بئا هحتاج فيها مساعدتكم وعاوز كل عضو موجود يختار اكتر طبق عجبوا.








    بسم الله نبدأ.....
    (1)..الجمبري بالزيت والليمون:
    -جمبري حجم كبير مقشر ومنظف
    -للتبيل (ثوم+ملح+شطه+كمون+ليمون)
    -ملعقتين زيت
    ......
    -قومي بحشو شق الجمبري بالتتبيله ورصيه فالصينيه وضيفي له الزيت ثم أتركيه ساعه
    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري QT8iXK12051118اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري TWXYMW12051120

    -ارفعيه علي نار هادئه حتي يجف ماؤه ويبدأ في التحمير الخفيف...



    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري LO4rcz12051205


    استني انا لسه مخلصتش ده لسه اؤل طبق مش قولتلكم مفجأه


    (2)كفته الجمبري:
    -جمبري حجم صغير
    -دقيق أرز حسب كميه الجمبري
    -بصله متوسطه+4فصوص ثوم
    -بقدونس وشبت
    -ملح وفلفل وكمون
    .........
    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري S9gu1312051227
    -في الخلاط قطعي البصل وضيفي له الثوم والبقدونس والشبت(مقطع علشان ميلفش جوه الخلاط) والبهارات
    -بمدق اللحم أو في الهوناسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري Smile..دقي الجمبري دقات خفيفه (مش لدرجه انه يتهرس ..وده علشان يتماسك مع خليط الدقيق)
    -في وعاء عميق اخلطي الدقيق بالجمبير بالخليط السابق حتي تتكون لديكي عجينه لينه نوعا ما غير يابسه

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري 47VxVF12051245

    - امسحي يدك بالزيت وشكلي العجينه علي شكل اصابع أو دوائر

    -وهنا خياران اما تقلي فالزيت علي نار هادئه (ونتيجتها بالصوره)..أو تسلق في ماء مغلي وملح ثم تنشل وتحمر فالزيت..وانا أفضل الطريقه الاولي

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري JmYcsk12051246



    لسه مخلصتش بردوا لسه كتيرررررررررررررررررررررررررررررررررررر
    (3)كفته الجمبري بالصلصه
    -يؤخذ مقدار من الكفته المقليه
    -عصير طماطم
    -3فصوص ثوم
    -ملح وبهارات
    ..........
    -في حله عميقه أهرسي الثوم وحمريه في الزيت
    -ضيفي عصير الطماطم والبهارات وأتركيه ليغلي
    - ضيفي الكفته واتركيها لحد ما تتسبك شويه وتقدم بهذا الشكل
    -أو ممكن تقومي بعمل نفس المراحل في الصينيه وبعد التسبيك تدخل الفرن
    ....انا اسفه الطريقه دي صورتها مش موجوده


    (4)الجمبري المشوي 1:
    -المقادير موضحه بالصوره وطريقه العمل أيضا

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري YByWPA12051123

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري Tx8FGI12051132

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري NC8hAT12051201

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري ELV5n212051207

    مش بقول لسه اكيد انت محتار تختار ايه بس بردوا استني
    الجمبري المشوي2:
    -جمبري متوسط الحجم
    -مياه للتمليح عباره عن (ملح +ليمون+شطه+2ك مياه)
    ..........
    -علي صاج ساخن يشوي الجمبري علي نار متوسطه
    -بعد النضج يتم مباشره اضافه الجمبري لمياه التمليح
    -يترك حتي يمتص الملح ثم ينشل

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري T5YDMA12051248

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري 2rbHZi12051254

    انا مش هاتكلم هاسيب الطبق هو اللي يعبر عن نفسه
    الجمبري المسلوق:
    -جمبري حجم كبير
    -طماطم حلقات
    -فلفل رومي حلقات
    -بصل حلقات
    -فلفل وكمون وملح
    .........
    تخلط المكونات وتوضع في اناء مغطي علي النار حتي النضج


    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري 93ib4A12051210

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري EDXQAX12051212



    استني واوعي تاخد قرارك الا لما اخلص


    شوربه الجمبري:
    -جمبري حجم وسط أوكبير (منظف بالطبع ولكن استخدمي نصف الكميه مقشره والنصف الاخر بالقشره
    -2كابوريا منظفه ومقطعه
    -نص كوب لبن
    -مستكه
    -ملح وفلفل
    .........
    -في اناء الطهي ضعي ملعقه زيت +المستكه
    -ضيفي لهم الجمبري والكابوريا والملح والفلفل+2ك ماء
    -اتركيه حتي يغلي ويدخل في النضج ثم ضيفي اللبن وأرفعيه من علي النار.
    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري SIAfxc12051257

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري ZyS7Zn12051300

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري DQFU0K12051301

    تابعوني
    الجمبري الصياديه بالارز:
    -جمبري وسط أو صغير
    -بصله متوسطه
    -أرز مصري مغسول
    -شبت أو بقدونس
    -حبه فلفل رومي أحمر مقطعه صغيرا
    -ملح فلفل كمون
    ..........
    -حمري البصله فالزيت حتي تصل للون البني
    -ضيفي الجمبري والملح والبهارات والفلفل الاحمر وقلبي
    -ضيفي الارز المغسول +الماء
    -بعد النضج وقبل التقديم قومي بفرم البقدونس أو الكسبره وأخلطيه مع الارز جيدا

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري NWT9wg12051223

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري KrsfUd12051304
    ...علي فكره هو مش غامق أوي كده..ده من الاضاءه



    اللي جاي بئا تحفه
    طاجن الجمبري في الفرن:
    -جمبري حجم صغير
    -بصله مفرومه
    -عصير طماطم
    -بقدونس مفروم
    -ملح وفلفل وكمون
    ..........
    -حمري البصله حتي يصبح لونها ذهبي
    -أضيفي عصير الطماطم حتي يغلي
    -ضيفي الجمبري والبهارات والبقدونس مع التقليب
    -أتركيه علي نار هادئه ..ثم أدخليه الفرن

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري Pa2cvN12051218

    اسمحولي بئا دلوقتي اعرض عليكم المفجأه 10طرق لطهي الجمبري XJXgqJ12051222

    واللي جاي ده هايكون اخر طبق

    الملــــــوخيه بالجمبري:
    -عصير طماطم
    -ملوخيه خضراء مخروطه طبعا
    -جمبري حجم صغير
    -ثوم مفروم +كسبره ناشفه
    -2م زيت
    ......
    -في الحله ضعي الزيت + الجمبري+عصير الطماطم وأتركيه يغلي حتي يصل للقوام المطلوب
    -ضيفي الملوخيه مع التقليب لمده دقائق ثم ارفعيه من علي النار
    -في الزيت حمري الكسبره +الثوم ثم ضيفيها للملوخيه مع تغطيه الاناء جيدا






      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين مايو 20, 2024 2:32 am